2016. április 8., péntek

Nem tudod elkezdeni addig a következő fejezetet, amíg folyamatosan újraolvasod a legutolsót

Kedveseim, ígértem tegnap, hogy beszámolok egy friss esetről, amire nagyon találó ez az ír tanítás:
"Nem tudod elkezdeni addig a következő fejezetet, amíg folyamatosan újraolvasod a legutolsót."

Az történt ugyanis, hogy egy napocska, aki két hete főnixelt velem, felhívott, hogy pokolian érzi magát, és igazság szerint egy hete már nem is gyakorol, e miatt viszont bűntudata van.

Szó szót követett, és a következő tényállásra derült fény.

Mivel ő nagyon messze, külföldön dolgozik, ezért napi szokásává tette, hogy felhivogassa itthon élő rokonait, barátait, és minden áldott nap panaszkodjon nekik sanyarú sorsáról és arról, hogy ő milyen rosszul van.

Akkor most kezdjük elölről:
"Nem tudod elkezdeni addig a következő fejezetet, amíg folyamatosan újraolvasod a legutolsót."

Ha valaki szeretne JÓL lenni, de képtelen abbahagyni azt az önsorsrontó és önromboló szokását, amivel nap mint nap a béka segge alá rombolja az önbecsülését, felesleges velem tréningelnie.

Mondtam is neki, hogy döntse el, most akkor élni akar, vagy meghalni?

Mert az úgy nem megy, hogy reggel építem magam, nappal felhívok egy lelki szemetesládát, és újra leépítem magam, - no meg őt is, csak úgy halkan megjegyzem, - úgy hogy abban maradtunk, hogy ezt azonnal abbahagyja.

Mondtam neki, bármiről beszélgethet, de a múltról egy szót sem. Aki panaszkodni akar, annak felesleges kidobnia az ablakon a főnix program árát.

A panaszkodás a sírba visz, a főnix program az egekbe repít.
Felnőtt emberek vagyunk, ki-ki döntse el, melyik éri meg neki jobban?

Így már teljesen érthető, hogy miért is nem működött neki a programom, MERT HOGY NEM AZT KÖVETTE. A program ugyanis nem tartalmaz olyan kitételt, hogy szidjad és sajnáld magadat és a világot.

Csodálkozik, hogy miért van rosszul? Öt éven át napi szinten rombolta magát azzal, hogy bár csak meghalna, mert őt nem szereti senki.
Mondtam neki, én nem ezen csodálkozom, hanem azon, hogy egyáltalán még életben van.

Tessenek megérteni, hogy gondolataink, érzéseink teremtőerővel bírnak. Nincs kivétel. Tehát mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy jót gondoljon, jól érezze magát, és jó dolgokról beszéljen. Aki erre képtelen, annak élete megy a levesbe. Ez a kőkemény igazság! Ám 21 nap alatt bárki képes talpra állítani saját magát, -mint ahogy az 5ről6ra elmúlt 10 évében ezt sok-sok-sok ezer ember meg is tette a jó példám, és a tréningjeim által.

"Nem tudod elkezdeni addig a következő fejezetet, amíg folyamatosan újraolvasod a legutolsót."

Tehát annak adj erőt, ami előrevisz, és ne annak, ami leépít téged, a múlt arra való, hogy tanulj belőle, és nem arra, hogy nap mint nap foglalkozz vele, és energiát küldj oda figyelmed által, ahelyett, hogy a jelenben használnád arra, hogy az optimális jövődet megteremtsd.

Áldott szép délutánt kívánok mindenkinek.

Önfejlesztő programjaink startlapja: http://kassaicsilla.com/

Csillátok