2016. március 1., kedd

Kassai Csilla Az Álmod youtubeos motiváció helyesen

A helyzet nagyon gáz. Ezt a videót egy sikerember szájából elhangzott szöveg alkotja. Nekem egyáltalán nem tűnik motivációnak, sokkal inkább lehúz, mint épít. Ezért átírtam, és felraktam a scribdre,hogy ott is maradjon örökké.
2016-ot írunk, ideje lenne már az emberiségnek egyszer s mindenkorra különbséget tenni motiváció és lehúzás között. Ez borzasztóan siralmas, hogy sokan nem látják a kettő közti különbséget. pedig van, még hozzá hatalmas.
Tagadással, tiltással, félelmektől motivált túlélésre törekvéssel még soha senki nem vitte sikerre az életét.
A motiváció teljesen mást jelent, és minden lehetséges annak, aki hisz!
Ezt mindenki jól vésse a kobakjába, Már ha sikeres akar lenni. ha vegetálni akar, akkor nem szükséges. Akkor nyugodtan hallgassa a hülyeséget továbbra is.
A győztes soha nem adja fel, aki pedig feladja,  soha nem győzhet.


Ezt jó, ha mindenki rögzíti az elméjében.

Millió puszi:
Csillátok
A videó linkje, ahol ez a borzalmas szöveg elhangzik:  - Az Álmod - A világ egyik legjobb motivációs videója
Fogalmam sincs mi az álmod. Az sem érdekel, mennyire kiábrándultál már, mióta az álmodért küzdesz. De az álmodról, amit a szívedben dédelgetsz, tudnod kell, hogy lehetséges!
Néhányan már tudjátok. hogy nehéz. Nem egyszerű. Nehéz megváltoztatni az életet. Mialatt azért küzdesz, hogy elérd az álmaid, rengeteg csalódásban, hibában és fájdalomban lesz részed.
Lesznek pillanatok, amikor kételkedsz majd magadban. és azt kérdezed, Istenem. Miért velem történik ez?
Csak a gyermekeimről meg anyámról szeretnék gondoskodni, nem akarok meglopni vagy kirabolni senkit. Miért kell, hogy ez történjen velem?
Nektek, akik megéltek már pár nehézséget, csak annyit , ne adjátok fel az álmotok!
Jönnek még nehéz idők, de nem maradnak, el fognak múlni!
A nagyság nem egy titokzatos, csalóka és nagyszerű dolog, amit csak kiválasztott emberek tapasztalhatnak meg. Ez olyas valami, ami ott van mindannyiunkban.
Nagyon fontos, hogy hidd el, Te vagy az egyetlen. A legtöbb ember felneveli a családot, pénzt keres, majd meghal.

Nem akarnak többet. Nem fejlesztik magukat, nem próbálgatják a határokat, nem küzdenek.

Rengeteg ember panaszkodik, de nem tesznek semmit, hogy javítsanak a helyzetükön.
ÉS A LEGTÖBB EMBER NEM KÜZD AZ ÁLMAIÉRT. MIÉRT?
Mert félnek a kudarctól. Mi van, ha nem jön össze? Mert félnek a sikertől. Mi van, ha majd nem tudom kezelni? Nem vállalják a kockázatot. Olyan sok időt töltesz azzal, hogy másokkal megkedveltesd magad, hogy már jobban ismered őket, mint saját magad.
Tanulmányozod őket, figyeled őket, velük akarsz lógni, egyszerűen olyan akarsz lenni mint ők.
És tudod mit?

Annyit vizsgálódtál már utánuk, hogy fogalmad sincsen róla, hogy te ki vagy.
Fogadunk, hogy tudsz magaddal többet foglalkozni?
Szükséges, hogy a veszteseket kizárd az életedből, ha meg akarod élni az álmaid.

Azok számára, akik küzdenek az álmaikért, az élet egy új különleges értelmet nyer. (ez az egyetlen pozitívnak mondható mondat az egész szövegben.)

Mikor te leszel a legfőbb személy, aki elkülönül a sokaságtól, egyszeriben egyedivé válsz.
De addig, míg másokat követsz és utánzol , soha nem te leszel a legjobb, az utánzók közül.
Pedig te lehetsz a legjobb, hogy ha magadat adod. csak találd meg az értékeidet.
Senki más nem látja majd, nem fognak követni téged, tán nem is értik,de fontos, hogy te tudd, Különleges vagy.

Olyan emberekkel kell körülvenned magadat, akik sikerre éhesek. emberekkel, akik megállíthatatlanok és kiszámíthatatlanok, akik úgy élik az életüket, ahogy kell, és még többet akarnak.

Olyanokkal, akik megélik az álmaikat. Akik tudják, hogy mindez csakis rajtuk áll.
Ha még sikeresebb akarsz lenni, ha olyan dolgokat akarsz tenni, amiket korábban soha, akkor bízz magadban. Nem kell hogy az valóra váljon, amit mások gondolnak rólad.
Nem muszáj áldozatként leélni az életed.

Akkor is mikor csalódás ér, tudnod kell magadról, hogy képes vagy rá, még ha nem is látják benned, neked látnod kell! Ez az, amiben hiszek és hajlandó vagyok meghalni érte, és ennyi.
Kit érdekel, mennyire lesz rossz, vagy már most is az. túlleszek rajta!
Ezt az eszmét és lehetőséget akarom képviselni, néhányotok most tovább lépne, képviselő, mérnök, orvos akarok lenni, mondjátok,de hallgassatok ide; nem fog menni, nem fogsz eljutni odáig.
Egész addig, míg nem bízol magadban., nem fejleszted a látásmódod.

Nem könyveket kell olvasni, vagy gyűlölésekre járni. Inkább tölts pár órát egyedül, hogy megismerd magad.

Mikor azzá válsz, akinek lenned kell, azzá, amivé megterveztek, egyéniséggé, többé nem kell másokkal foglalkoznod, menj csak el oda, ahol szeretnek, vagy nem foglalkoznak veled, nem fog többé érdekelni. Miért?

Mert végre nem azzal foglalkozol, hogy boldoggá tedd őket.
Mert többet akarsz továbblépni egy szintet. Csak fejleszd az elméd.
Ha még mindig az álmaidról és a céljaidról beszélsz, de még nem tettél értük semmit, ideje megtenned az első lépést.

Büszkévé teheted a szüleid, az iskolád, milliókra lehetsz hatással, és a világ soha nem lesz többé ugyanaz, mert te végig jártad az utad.

Senkinek ne engedd, hogy ellopja az álmod. ha felüti a fejét a tagadás, a NEM, ha találkozóra sem jön el valaki, ha azt mondják, számíthatsz rám, mégis cserben hagynak, ez talán a személyiséged miatt van. Nem hisznek benned, Elbuksz újra, meg újra. .. de még mindig hiszel az álmodban., és minden nap csak ennyit mondasz: NINCS VÉGE MÍG ÉN NEM NYEREK! MEGÉLHETED AZ ÁLMOD.
Tehát összegezve 57 negatív szó fordul benne elő, ebből a nem és a sincs 45-szer!!

Az álmod videó általam javított szövege. Ahogy szerintem motiváló. Ugyanis tagadással, és félelemből fakadó védekezéssel, a túlélésre való törekvéssel, semmilyen szöveg sem képes motiválni:

 Összefoglalva tehát a helyesen megfogalmazott motiváció

Az Álmod

Ha van egy álmod, tudnod, kell lehetséges, hogy elérd, mert minden lehetséges annak, aki hisz!
A kifogás egy olyan dolog, amit akkor lát meg az ember, amikor elveszi a tekintetét a célról. Célod egy olyan fényforrás, mely erőt ad neked a jövőből. A saját célod az, ami biztosítja azt az energiát, hogy elérd azt, amit kitűztél, A célodra figyelj, csak rajta kell tartanod a figyelmed, és célod valóssággá válik.

Bármi történik, te csak a célodra figyelj, mert ez újból, és újból megerősít téged.
Jól vésd az eszedbe. Probléma nem létezik, csak feladat és információ. Ha így állsz az élethez, mindig csak jó dolgok történnek veled. A hozzáállás 75%-ban határozza meg ugyanis az eredményt.

Tudnod kell, minden, ami volt, az érted történt, és nem ellened. Csak tanulnod kell belőle, és ha ezt megteszed, tudatos teremtőjévé válhatsz a saját életednek.

Sorsodat te magad teremted. Bárkivé válhatsz, akivé csak akarsz, és bármit elérhetsz, hogy ha hiszel magadban. Te vagy az irányító, te vagy saját sorsod kovácsa, csak tudni kell a hogyant.
A nagyság ott van mindannyiunkban, és ez nagyszerű dolog.

Nagyon fontos, hogy higgy! Bármit elérhetsz, mert különleges vagy, egyedi és megismételhetetlen. Akarj többet, mint mások. Fejleszd magad, terjeszd ki a határaidat a végtelenség széléig és még azon is túl, és küzdj!

Első álmod az legyen, hogy sikeres személyiséggé válsz.

Ezen túl is legyenek álmaid, és arról beszélj, akörül forogjon minden gondolatod, hogy hogyan éred el őket, és a legfontosabb, HOGY CSELEKEDJ!

Bízz a sikeredben és sikeres leszel! Csak magadnak kell megfelelned, senki másnak a világon.
Legyen az ideális értékrended a legnagyobb és a legjobb. Célozd meg a Holdat, még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz. Az igazán nagyok mindig is így csinálták, dacolva a körülményekkel, és a tömegszellemmel. VAGY A TÖMEGSZELLEM VEZET TÉGED, VAGY TE IRÁNYÍTOD A SORSODAT.

Te vagy az életed sugárzó napjja, megérdemled, hogy többet törődj magaddal. Te vagy a saját sorsod kovácsa, és rendkívül fontos, hogy jóban legyél saját magaddal, mert egyedül csak te tudsz érted cselekedni.
Egyedi vagy. Mindig is az voltál,. Ezt tudnod kell.

Tűzd ki magadnak, hogy mindenben a legjobb legyél, és azzá válsz.
Figyelmed teremti a valóságodat.

Építs magadnak jellemet. Egy olyan személyiséget, amire büszke lehetsz, akivel már szeretsz együttműködni. Akinek a lénye boldogsággal tölt el. A belső értékek mindig megvalósulnak a külvilágban, mert amint bent, úgy kint. Válj értékké saját magad számára, és a világ visszatükröz Téged.

Aki értékes, azt automatikusan követik az emberek. Hiszen hatással vagyunk egymásra.
Egy 400-as tudatszintű (ésszerűség szintjén levő ember), pontosan 400 000 200-as tudatszint alatti (bátorság alatti)szinten lévőt ellensúlyoz R Hawkins professzor Erő kontra erő című könyve szerint.

Sikeres emberekkel vedd körül magadat, akik példaképeid, mert minden másolódik. Hatunk egymásra.

Minden ember olyanná válik, amilyen környezetben él, amilyen könyveket olvas, filmeket néz, és amilyen emberekkel érintkezik nap mint nap.

Te győztes vagy! Győztesnek születtél! Ezt jól vésd az eszedbe! Amikor megfogantál 360 millió riválist győztél le. Amikor megérkeztél az életbe, Te voltál az a kiválsztott és szerencsés versenyző, aki belépést nyert az élet nevű fantasztikusan jó játékba, Már kilenc hónappal azelőtt győztél, hogy megszülettél volna. MINDIG IS GYŐZTES VOLTÁL, GYŐZTES VAGY, ÉS AZ IS MARADSZ ÖRÖKKÉ! Csak tudnod kell. Csak tudatosítanod kell magadban ezt a tényt nap mint nap. Az győz aki irányít. Döntsd el, a tömegszellem avagy te vagy saját életed tudatos irányítója?

Aki hisz magában, azzal mindig csak jó dolgok történnek, mert tökéletesen átlátja és vezérli az élete folyamatait. Mindenben feladatot lát, és mindenről a megoldás jut eszébe, és tettrekészen végre is hajtja azt, amit szeretne.

Folyamatosan és tudatosan teremt a nap 24 órájában. Gondolatban, szóban és cselekedetben.
Mindig a siker motiválja, azt várja el, és az is történik vele, amitől újabb erőre kap.
Ezt az eszmét és lehetőséget képviselem és tudd! Bármivé válhatsz, amivé csak akarsz! Lehetsz képviselő, mérnök, vagy orvos. Csak meg kell tanulnod hinni magadban, és tudd azt is! AZ ÖNBIZALOM TANULHATÓ KÉPESSÉG.

Ahogy megtanulsz bízni magadban, fejlődik a látásmódot, és örök optimistává válsz, ami kiváló tulajdonság ahhoz, hogy még többet, még jobbat, még nagyobb csodákat teremts, mint amiket valaha is el tudtál képzelni.

Rengeteg könyv, és tanfolyam kell hozzá, hogy fejlődj, és fontos, hogy saját magaddal egyedül is tölts rendszeresen időt, hogy fejleszd magadat. Önismeretre saját magad megismerésén és felépítésén át vezet az út. Gyakorlati önismerethez gyakorlati módszerek kellenek, és azok tudatos végrehajtása. Csak így válhatsz azzá, akivé lenned kell.

Amikor az vagy, akivel szívesen azonosítod magadat, mindenhol jól érzed magad. Emberek között, vagy magadban. Minden jó neked, mert mindenben megtalálod a jót,az örömöt, keresés nélkül is.

Egyszerűen csak élvezed az életet és jól vagy saját magadban, magadtól.

Folyamatosan fejleszd az elméd. Így egyre több és több eredményt mondhatsz magadénak.
Tedd meg az első lépést. A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik.

A siker maga az út. A világért végzett legnemesebb szolgálat önmagunk felépítése. Milliókra leszel hatással, a szüleid, a családod, barátaid, iskolád pedig büszkék lesznek rád, pedig csak annyit tettél, hogy felépítetted magadat, és ezáltal kihoztad magadból a legtöbbet.
Erős magabiztos, értékes személyiség = abszolút siker. Az univerzum szereti a gyorsaságot, kezdj hozzá most azonnal!

Higgy magadban és a világ hinni fog benned! Csak ennyit kell mondanod nap mint nap: „ÖRÖK GYŐZTES VAGYOK”. És garantálom, hogy megéled az ÁLMODAT.

Összefoglalva:

A motiváció szó a latin eredetű movere igéből ered, melynek jelentése mozogni, mozgatni. A motiváció a pszichológiában gyűjtőfogalom, motívumokból épül fel és minden cselekvésre, viselkedésre késztető belső tényezőt magában foglal.
A motiváció meghatározza a szervezet aktivitásának mértékét, a viselkedés szervezettségét és hatékonyságát.
Nagyon nem mindegy tehát, hogy demovitáljuk magunkat, vagy valóban motiváljuk magunkat. Ugyanis a hozzáállásunk 75%-ban határozza meg a sikert.
Csináljuk hát valóban jól. 
A teljes részletes anyag itt található erről a témáról:

Ui: és mindig tudd! Te vagy az életed sugárzó ☼-ja, senki más a világon.